TRABZON / ORTAHİSAR - Osman Altıntaş Ortaokulu

Hijyen ve salgın hastalık/enfeksiyonlar kapsamında alınacak önlemler

BİRİM

EYLEM

AÇIKLAMA

Okul Bahçe Girişi

Okul girişlerine kişisel hijyenle ilgili afişlerin ve talimatların asılması.

El antiseptiği /dezenfektanı ve KKD bulundurulması.

Okul girişinde bulundurulacak

Okul Bahçesi, Açık Oyun Alanları

Zeminlerde su birikintilerine izin verilmeyecektir.

Oturma üniteleri ve diğer ekipmanların (oyuncaklar, spor aletleri vb.) temizlik işlemleri yapılacaktır.

Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı

Elle temas etmeden açılabilir-kapanabilir pedallı, sensörlü, vb. atık kumbaraları bulundurulacaktır.

Periyodik olarak doğal ortam havalandırılması sağlanacak ve havalandırma sisteminin periyodik kontrolü yapılacaktır.

Bina Girişi

Girişte el antiseptikleri kullanılacaktır.

Bina girişinde el antiseptiği bulundurulması.

Bekleme Alanı, Lobi

Kişiler arasında uygun mesafe olacak şekilde ve genel hijyen kurallarına uygun önlemlere göre düzenlenecektir.

Temizlik/dezenfeksiyon planlarına uygun düzenli olarak temizlik yapılması sağlanacaktır.

Derslik, Etüt Salonları, Atölyeler, Laboratuvarlar

Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı

Katlarda Temizlik ve Dezenfeksiyon Planına uygun olarak “Kat Temizlik Kontrol Formu” düzenlenmesi ve aylık olarak dosyada muhafaza edilmesi.

Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı, Temizlik Takip Formu

Derslik, atölye ve laboratuvarlarda.

Sınıf içerisinde solunum hijyeni ve öksürük/hapşırık adabına uygun hareket edilmesi sağlanacaktır.

SEKÖ

Öğretmenler Odası

Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı

Kişiler arasında uygun mesafe olacak şekilde düzenlenecektir. El antiseptiği bulundurulacaktır.

Odanın eklentilerinde çay ocağı veya mutfak bulunması durumunda, temizlik/dezenfeksiyon planlarına uygun düzenli olarak temizlik ve dezenfeksiyon yapılması sağlanacaktır.

Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı

Ofisler (İdari Oda, Rehberlik servisi vb.

Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı

Kişiler arasında uygun mesafe olacak şekilde düzenlenecektir.

Toplantı, Konferans, Çok Amaçlı Salonları

Kişiler arasında uygun mesafe olacak şekilde düzenlenecektir.

Ortak kullanım ekipmanlarının periyodik olarak temizliği yapılacaktır.

Tuvalet, Lavabolar

Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı

Periyodik olarak doğal ortam havalandırılması sağlanacaktır.

Öğrencilere ve personele her seferinde en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla ellerini yıkamalarını hatırlatmak için afiş/poster/uyarı levhası konulacaktır. Tuvaletlerde tek kullanımlık kağıt havlu bulundurulacaktır.

Sıvı sabun, tek kullanımlık kurulama malzemeleri, el hijyeni, el yıkama afişleri ve posterleri

Kuruluş genelindeki lavabo ve gider bağlantıların deveboyunlarının S sifon şekilde olması sağlanacaktır.

Teknik Hizmetler

Kuruluştaki tüm tesisat, donanım, makine ve ekipmanların (enerji, ısıtma, havalandırma, iklimlendirme ekipmanları, bulaşık, çamaşır makineleri, buzdolapları, asansörler vb.) bakım ve temizlik planına uygun ve periyodik olarak kontrolleri eğitimli ve yetkili kişi ve kuruluşlarca yaptırılması  sağlanacaktır.

Bakım ve temizlik kayıtları dosyalanacaktır.

Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı

Teknik hizmetlerin, dışarıdan temin edildiği durumlarda kuruluşun tüm hijyen ve sanitasyon kurallarına uyum göstermesi sağlanacaktır.

Diğer Kullanım Alanları (Arşiv, Sığınak, malzeme Deposu vb.)

Kuruluşta yer alan diğer kullanım alanlarının, genel hijyen ve enfeksiyon risk yönetim ilkelerine uygun kapasite kullanım, temizlik ve dezenfeksiyon, uygun KKD kullanımı vb. şartları konusunda uygulamalar yapılacaktır.

Temizlik ve Dezenfeksiyon Planı

Hijyen ve salgın hastalık/enfeksiyonlar kapsamında alınacak önlemler  hakkında daha fazla bilgi için TIKLA

Yayın: 20.12.2023 - Güncelleme: 20.12.2023 16:33 - Görüntülenme: 53