Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Öğretmenler Kurulu Toplantısını yenilenmiş öğretmenler odamızda gerçekleştirdik.

2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi 1.Dönem için Karnelerimizi verdik. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyoruz. Tatil dönemini güzel geçirmelerini diliyoruz.

Dönem sonu faaliyet haftası 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi biterken öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta ile derslere ara vermesini amaçlamaktadır. Bizde bu doğrultuda öğrencilerimiz ile etkinliklere koyulduk.

2023 -2024 Eğitim Öğretim Sezonunda Ortaokullar arası Kız Yıldız Futbol Turnuvasında okulumuz Trabzon şampiyonu olmuştur. Finalde Arsin Atatürk Ortaokulunu 12-0 malup etmiştir. Kız Yıldız Futbol Takımımıza Trabzon'u temsilen il dışında yapılacak müsabakalarda başarılar diliyoruz.

Osman Altıntaş Ortaokulu olarak ayın değeri olan Yardımseverlik ve Merhamet konusu kapsamında çalışmalarımızda bizlerle olacak Boztepe Osmanlı Camii İmam- hatibi Osman Cerrah ziiyaret edildi. Hocamız kulüp öğrencilerimize camii tanıttıktan sonra Yardımseverlik ve Merhamet konularında İslam tarihi ve günümüzden örneklerle kısa bir sohbet yaptı. Yaklaşık bir saat süren gezimiz hocamızın öğrencilerimize ikramıyla sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri” kapsamında görsel sanatlar dersi öretmeni Nagihan TERCAN, İngilizce öğretmenleri Abdulkadir TÜTÜNCÜ ve Kübra ZEHİR SÜRMEN eşliğinde okulumuzun 8. sınıflarından bir grup öğrencimizle şehit ailesini ziyaret ettiler.

Şehidimiz Kadir Miraç ÖZCAN 2017 yılında Diyarbakır’da PKK’lı teröristlerce polis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olmuştur. Şehidimiz evli ve bir kız çocuğu vardır. Şehidimizin annesi emekli öğretmen, babası da emekli bir polistir.

Öğrencilerimiz şehidimizin anne ve babasına birtakım sorular sorarak sohbet ettiler. Baba Ali ÖZCAN ve anne Gülşah ÖZCAN bu ziyaretten çok memnun ve mutlu olduklarını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının "Dilimizin Zenginlikleri  Gönül Çalab'in Tahtı: Açıklamali Yunus Emre Sözlüğü" projesi kapsamında okulumuzda afiş yarışması düzenlenmiştir. Afişlerimiz okulumuzda sergilenmiştir. 8- A sınıfından Hüseyin Buğra Taşan adlı ogrencimiz Yunus Emre canlandirmasini tüm sınıflarda sergileyerek öğrencilerimize Yunus Emre' yi tanıtmıştır.

Okulumuzun 7-A ve 7-B sınıfları ile öğrencilerimize tarih bilinci  ve edebiyat sevgisi kazandırabilmek için Edebiyat Müzesi, Tarih Müzesi ve Kanuni Evi' ne gezi düzenledik.

Tohum nasıl toprağın bağrına emanetse engelli bireyler de topluma birer emanettir. Hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığının bilinci ile engellilerimizin haklarını kullanabilmelerini, imkânlardan faydalanabilmelerini sağlamak, onlara yardımcı olmak, destek vermek sorumluluğunu taşıyor, bu bilinçle çalışmalarımıza yön veriyoruz.Okulumuz bünyesinde var olan sınıflarımizla 3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlandı.
Engelliler Haftası'nın toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, karşılaştıkları sorunları azimle, inançla aşmayı başaran engellilerimiz ile ailelerinin Engelliler Haftası'nda farkındalıklarının daha da artmasını temenni ediyoruz

Kas

"ADIM ZEKA İŞİM OYUN PROJESİ" Kapsamında ORTAHİSAR İLÇESİ Bünyesinde Gerçekleştirilen İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler arası SUDOKU Yarışmasında Okulumuzu Temsilen  “AFACANLAR”  Grubu öğrencileri  OKulumuz Öğretmeni MURAT KOÇ eşliğinde 30 KASIM 2023 PERŞEMBE GÜNÜ Yarışmaya katılmışlardır.

Kas

Okulumuz öğretmenleri ve öğrencilerinin ve okul aile birliğinin hazırlamış olduğu öğretmenler günü programı okulumuzda kutlandı.

Kas

Şehrimizin değerli insanlarından Ahmet AKYÜZ Beyefendiye okulumuza yapmış olduğu yardımdan dolayı teşekkür ediyoruz. Sevgiler. saygılar.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma ve Saygı Gününde okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri okul bahçesinde bir program hazırladı. Okul aile birliğimizinde katkıları ile çok güzel bir program gerçekleştirdik. Özel eğitim öğrencilerimizde programda görev aldı.

Kas

Trabzon'un Ortahisar Belediyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) düzenlenen Bilim Şenliğine okulumuz 5A Sınıfı da katıldı. Öğrencilerimiz,Creatiny Roket Takımı, Su Altı Takımı, Su Üstü Takımı, Hyperloop Takımı, Enerji Teknolojileri Topluluğu, İHA Takımı, Uzay Takımı ile Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin ürettiği İHA, su altı aracı, su üstü aracı, roket, elektrikli araba, dron, uydu gibi teknolojik araç, cihaz ve yapay zeka ürünlerini görme fırsatı buldu.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları meydan Parkı’ndaki törende öğrencilerimizin de katılımıyla coşku içerisinde kutlandı.